Hjelp till flasker

Finn svar på spørsmålene dine om bruk av SodaStream-flasker. I dette skjemaet finner du en oversikt over hvilke flasker som passer til hvilke maskiner.

KOM GODT IGANG

  • En SodaStream-flaske er spesielt fremstilt til å kunne motstå det høye trykket som den utsettes for under kullsyretilførselen. Plast er et levende materiale som blir hardere med tiden. Når plasten blir for hard, kan den ikke lenger utvide seg under kullsyretilførselen. Dette er grunnen til at din SodaStream-flaske har en utløpsdato, og at den ikke kan brukes i en SodaStream-maskin etter denne datoen for å kunne garantere din sikkerhet. Medmindre SodaStream flasken er tydelig merket “kan vaskes i oppvaskmaskin”, BØR DU ALDRI VASKE DEN I OPPVASKMASKIN ELLER UTSETTE DEN FOR TEMPERATURER OVER 50°C (120°F). Ønsker du å kunne vaske flasken din i oppvaskmaskin, så anbefaler vi at du kjøper SodaStream DWS-flasken.
  • Hvis du ikke bruker din SodaStream-flaske, skal den oppbevares i et tørt og mørkt miljø med en temperatur som er mellom 40 og 1 grad celsius. Ikke legg flasken i en fryser med eller uten vann hvis du bruker den i en SodaStream-maskin.
  • Absolutt. Du kan bruke flasken i en SodaStream-maskin til utløpsdatoen, og deretter bruke den til vanlig oppbevaring eller du kan levere den til plastgjenvinning.
  • Ikke noe problem. Du kan kjøpe ekstra skrukorker hos de fleste av våre forhandlere. Bruk det interaktive kartet til å finne en forhandler nærme deg via toppmenyen “Finn forhandler”.
  • Ja, det kan du uten problem. Du kan imidlertid ikke bruke dem i Crystal og Penguin maskinen. I Spirit One Touch og Power maskinen må du være oppmerksom på at du ikke kan tilsette maksimalt nivå av kullsyre (3 dråper) i en 0,5 liters flaske.
  • Du kan vaske dine SodaStream-flasker med varmt vann (maks. 50 grader celsius) og en mild såpe. La dem heretter lufttørke. Du kan ikke vaske flaskene i oppvaskmaskinen, fordi flaskene blir utsatt for temperaturer som endrer plastens komposisjon, og da klarer den ikke trykket under kullsyretilførselen. Du kan i stedet velge å bruke en SodaStream oppvasksikker flaske, som kan vaskes i en oppvaskmaskin.
  • Av sikkerhetsmessige grunner kan du bare bruke de SodaStream-flaskene som passer til maskinen din. Skader forårsaket av eller i forbindelse med bruk av andre flasker eller kullsyresylindere enn SodaStream vil ikke bli dekket av garantien. SodaStream vil ikke være ansvarlig for eventuelle skader på produkter produsert av et annet selskap.

Kontakt oss

Finner du ikke svaret på spørsmålet ditt? Ta kontakt med oss

Ring oss

Åpningstider

man-fre 8.30-16.30
+47 21 38 80 65

Skriv til oss

Send en e-post, vi svarer innen 2-3 virkedager

info@sodastream.no

Facebook

Få nyheter og delta i konkurranser

Facebook