Hjelp till kullsyremaskin

Finn svar på spørsmålene dine rundt bruk av SodaStream under her

DET ER NOE SOM IKKE FUNGERER

 • Prøv med disse trinnene til å rette feilen først. 1. Sørg for at CO2-sylinderen er skrudd på korrekt, og at det er kullsyre igjen i flasken. Er du i tvil om det er igjen kullsyre, kan du veie sylinderen din. Hvis den veier under 0,76 kg (760 gram), har du gått tom. 2. Hvis din kullsyremaskin krever strøm, sørg for at den er koblet til en strømkilde som fungerer. 3. Bruk kun kullsyremaskinen i loddrett posisjon. Hvis det fortsatt ikke skjer noe, så kontakt vår nordiske kundeservice. Du finner kontaktinformasjon nederst på siden.
 • Vær sikker på at du følger disse trinnene – da bør ikke problemet skje igjen: 1. Sørg for at flasken kun en fylt opp til markeringen på flasken 2. Tilsett aldri kullsyre til annet enn kaldt friskt vann. Den anbefalte temperaturen er 4-8 celsius 3. Pass på at du har satt flasken korrekt i kullsyremaskinen. Når den er satt i korrekt, er det et lite mellomrom mellom bunnen av flasken og bunnen av maskinen. 4. Tilsett aldri sirup eller annet før du tilsetter kullsyre. 5. Tilsett kullsyre i små korte trykk av 2 sekunders varighet. Merk at Source-maskinen virker best med korte 1 sekunders trykk. Hvis du fortsatt opplever problemer, så kontakt vår nordiske kundeservice. Du finner kontaktinformasjon nederst på siden.
 • Prøv disse trinnene for å løse problemet. 1. Sørg for at kullsyresylinderen er skrudd på ordentlig, og at det er igjen CO2. 2. Vær sikker på at maskinen står i loddrett posisjon, og hvis den krever strøm, at den er riktig tilkoblet. 3. Sett i flasken som beskrevet i manualen til maskinen. 4. Trykk på kullsyreknappen i små korte trykk av 2 sekunder av gangen. 5 kort trykk tilsvarer mellomnivå av kullsyre. 5. Vil du ha mer kullsyre? Gjør flere korte trykk til du har funnet ditt ønskede kullsyrenivå. Hvis du fortsatt opplever problemer, så kontakt vår nordiske kundeservice. Du finner kontaktinformasjon nederst på siden.
 • Det finnes flere måter til hvordan du kan vite om din kullsyresylinder må byttes ut. 1. Når du trykker på kullsyreknappen på maskinen, kommer det ikke bobler i vannet 2. Etter flere gjentatte trykk kommer det ikke bobler i vannet. 3. Du hører en sprutende lyd når du forsøker å tilsette kullsyre. Vi anbefaler at du alltid har en reservesylinder stående, slik at hvis du går tom, kan du raskt bytte ut den tomme sylinderen med en ny. Du kan finne en forhandler, som kan bytte din SodaStream-sylinder, via menyen “Finn forhandler” øverst på siden.
 • Det kan tyde på en utett tetning mellom maskinen og sylinderen. Det er ikke farlig, men du bør kontakte vår nordiske kundeservice for å få hjelp til å løse problemet, slik at du oppnår maksimal funksjonalitet.
 • Koble av maskinen fra strømmen i 30 sekunder. Plugg inn strømkilden igjen. Hvis det ikke har løst problemet, kan du kontakte vår nordiske kundeservice. Du finner kontaktinformasjon nederst på siden.
 • Det er normalt og ikke farlig. Hvis dette skjer, bør du gjøre trykkene på maskinen litt kortere til isen forsvinner. Det anbefalte trykket er 2 sekunders varighet per trykk.

TILSETNING AV KULLSYRE

 • Med en SodaStream kan du helt selv bestemme kullsyrenivået. Har du en maskin som ikke krever elektrisitet, blir nivået av kullsyre bestemt ut fra hvor mange ganger du trykker og hvor lenge. Gjør alltid korte trykk med 1-2 sekunders varighet. Lag ett trykk for lavt nivå, ett trykk til for mellom nivå og opp til 4 ganger for høyt nivå. Du kan også prøve deg frem til du finner det antallet av trykk du foretrekker.
 • Nei! Du kan bare tilsette bobler i vanlig vann. Du risikerer å skade maskinen din, for ikke å nevne at det fort blir veldig grisete med annet enn vann. Utover det må du være oppmerksom på at garantien ikke gjelder hvis du tilsetter kullsyre til annet enn vann i din SodaStream.
 • Nei, du kan bruke vanlig vann fra springen. Vi anbefaler at du bruker kaldt vann mellom 4-8 grader for å oppnå de beste resultatene, og at du har et par ekstra flasker vann i kjøleskapet, slik at de er klare til å lage forfriskende og velsmakende boblevann.
 • De spesielle skrukorkene på SodaStream-flaskene er laget til å holde ditt boblevann friskt

DIVERSE SPØRSMÅL

 • Det er lett å vedlikeholde din SodaStream. Bruk en fuktig klut med lunkent vann og rengjør maskinen. Bruk aldri sterke vaskemidler og senk aldri maskinen under vann. Etter tilsetning av kullsyre, kan du tørke av bunnen av maskinen for overskytende vann for å holde den ren og tørr.
 • Det finnes ikke et riktig svar til dette, for det avhenger veldig mye av hvor mye kullsyre du foretrekker i vannet ditt. En gjennomsnittlig kullsyresylinder gir 60 liter friskt boblevann med et lett innhold av kullsyre. Tilsetter du mere eller mindre kullsyre, kan din sylinder holde lengre eller kortere tid.
 • Ja, du kan godt bruke flasker og sirup kjøpt i andre land, så lenge du sikrer deg at det er originale SodaStream-produkter og at de passer til maskinen din. Det er imidlertid det landets garantiregler som gjelder for de produktene du har kjøpt der.
 • Ja, det er det! Vær imidlertid oppmerksom på at det er en begrensning på garantien. Hver eneste SodaStream-sylinder er nemlig garantert tredobbelt kvalitetskontroll. Derfor gjelder også at skader oppstått ved bruk av en sylinder, som ikke kommer fra SodaStream, ikke er dekket av SodaStreams garanti. Les mer i manualen som fulgte med kullsyremaskinen for mer informasjon. Du kan også finne manualen her på vår nettside.
 • I dette skjemaet finner du en oversikt over hvilke flasker som passer til hvilke maskiner.

Kontakt oss

Finner du ikke svaret på spørsmålet ditt? Ta kontakt med oss

Ring oss

Åpningstider

man-fre 8.30-16.30
+47 21 38 80 65

Skriv til oss

Send en e-post, vi svarer innen 2-3 virkedager

info@sodastream.no

Facebook

Få nyheter og delta i konkurranser

Facebook