Personvernerklæring

1. Vår forpliktelse til personvern

Personvernet ditt er veldig viktig for oss hos SodaStream og våre partnere, (heretter også «vi» og/eller «oss» og/eller «SodaStream»). For å kunne beskytte personvernet ditt bedre kommer vi med denne erklæringen («Personvernerklæring») som forklarer vår informasjonspraksis og de valgene du kan ta om hvordan opplysningene blir innhentet og brukt. For at erklæringen skal være lett å finne, gjør vi den tilgjengelig på hjemmesiden vår og på alle punkter der du kan bli bedt om personopplysninger.

1.1 Vi vil sterkt oppfordre deg til å lese denne erklæringen og sørge for at du fullt ut forstår vår praksis i forhold til personopplysninger, før du går inn på eller bruker noen av tjenestene våre. Hvis du leser og forstår denne personvernerklæringen fullt ut, men motsetter deg praksisen vår, må du umiddelbart forlate nettstedet vårt, og unngå eller avslutte all bruk av tjenestene våre. Hvis du har lest denne erklæringen, men ønsker ytterligere avklaring, kan du kontakte oss på privacy@sodastream.com.

Viktig informasjon
2.1 Formålet med denne personvernerklæringen er å gi deg en tydelig forklaring på hvilke personopplysninger vi samler inn, når, hvorfor og hvordan vi samler inn og bruker personopplysningene dine, i tillegg til at den forklarer hvilke rettigheter du har etter loven. Denne personvernerklæringen er ikke ment å overstyre vilkårene i kontrakten du har med oss, og heller ikke noen rettigheter du måtte ha i henhold til gjeldende personvernlovgivning.

2.2 Å beskytte personvernet til de helt unge er spesielt viktig. Derfor samler vi aldri inn eller vedlikeholder informasjon på våre nettsteder eller utenfor nettet fra dem vi faktisk vet er under 13 år, og ingen del av nettstedet er strukturert for å tiltrekke seg personer under 13 år. Foreldre og foresatte bør overvåke barnas aktiviteter til enhver tid. Hvis vi finner ut at vi har samlet inn eller mottatt personopplysninger fra en person under 13 år uten verifisering i form av samtykke fra foreldrene, vil vi slette disse opplysningene. Hvis du mener at vi kan ha opplysninger fra eller om en person under 13 år, kan du kontakte oss på privacy@sodastream.com.

2.3 Merk at nettstedet vårt inneholder lenker til tredjeparts nettsteder som vi ikke er ansvarlig for.
Vi ber deg gå gjennom personvernerklæringene til slike tredjeparts nettsteder hvis du besøker disse nettstedene. Denne personvernerklæringen omhandler ikke tredjeparters praksis når det gjelder personvern eller informasjon.

2.4 Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi som automatisk samler inn visse data om interaksjonen med besøkende. Noe av denne informasjonen kan inneholde personopplysninger. Vi forklarer mer om den informasjonen vi samler inn ved hjelp av informasjonskapsler og sporingsteknologi i punkt 10.

Hvilke opplysninger samler vi inn og hvordan gjør vi det?
3.1 Det samles inn personopplysninger når du frivillig sender dem gjennom et skjema på et nettsted, eller hvis du registrerer deg for eller bruker en av våre nettsteds- eller nettbaserte tjenester. Nettstedet vårt samler automatisk inn visse data om interaksjonen med besøkende som letter drift, forvaltning og planlegging. Noe informasjon som kan utgjøre personopplysninger (for eksempel nettlesertype, operativsystem, IP-adresse, domenenavn, antall ganger du har besøkt nettstedet, datoer du har besøkt nettstedet, dato og tidspunkt for en forespørsel på nettet, tiden det tar å laste ned informasjonen du har bedt om, feilkoder som ble generert mens nettleseren er i kontakt med vårt nettsted og hvor mye tid du har brukt på å se på nettstedet) kan samles inn via informasjonskapsler og annen sporingsteknologi, alt på en anonymisert basis. Det kan også samles inn informasjon i aggregert form (for eksempel hvor mange ganger besøkende logger seg inn på nettstedet vårt). Vi forklarer mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler og sporingsteknologi i punkt 10.

3.1.1 Hvis du registrerer deg eller tar kontakt med oss som enkeltperson, vil vi samle inn navn, e-postadresse, telefonnummer, adresseinformasjon (til sammen «identifikasjonsdata»); informasjon om husstanden din «data om husstandens sammensetning»), forbruksvanene til deg og medlemmer av husstanden («forbruksdata»), informasjon om enheten du bruker for å få tilgang til nettstedet vårt eller nettbaserte tjenester («enhetsdata»), betalings- og kredittkortinformasjon («betalingsdata»), informasjon for å sette opp og få tilgang til SodaStream-kontoen din («påloggingsdata»); eller

3.1.2 Hvis du registrerer deg, eller kontakter oss på vegne av et selskap, vil vi samle inn selskapets identifikasjonsdata, identifikasjonsdata fra dataselskapets representant, firmasammensetning og forbruk, enhetsdata, betalingsdata og påloggingsdata.

3.2 Hvis du kontakter oss via andre metoder utenfor nettet for å kjøpe våre produkter eller tjenester, eller ved hjelp av én eller flere av kontaktmetodene utenfor nettet, vil vi samle identifikasjons- og betalingsdata som er relevante for salg og levering av varer og tjenester eller for å svare på spørsmål eller klage og, så langt det er nødvendig, for håndtering og oppfyllelse av bestillingen og pågående levering av tjenestene våre.

3.3 Hvis du er i kontakt med oss via sosiale medier, f.eks. vannblogg (Water Blog), oppskriftssamling (Recipe Site), Facebook, Pinterest, Twitter, samler vi påloggingsinformasjon og personopplysninger som du oppgir frivillig, for eksempel meninger om innlegg i bloggen eller oppskriftene, eller meldinger som du legger ut på våre sider i sosiale medier. Hvis du laster opp innhold, inkludert personopplysningene dine, til et sosialt nettverk og deretter tagger nettstedet vårt, vil bidraget ditt være underlagt det sosiale nettverkets vilkår for bruk og personvernerklæring, selv når du legger ut på en offisiell SodaStream-side på det sosiale nettverket. Vi har ikke kontroll over disse vilkårene for bruk og personvernerklæringene, og har ikke vurdert om de er egnet. Du bør derfor gjennomgå disse før du sender personopplysninger.

3.4 Hvis du søker på en ledig stilling hos oss som er publisert på karrieresidene våre, ved å sende oss kontaktopplysninger og CV («søkeres personopplysninger») via den aktuelle søknaden på nettstedet vårt, eller gjennom andre midler som vi har stilt til rådighet (f.eks. sosiale medier), vil vi samle inn slike personopplysninger fra søkere for å kunne behandle søknaden din.

Hvordan bruker vi personopplysningene dine?
4.1 For å tilby våre produkter og tjenester

Vi samler inn personopplysninger for å kunne tilby våre produkter og/eller tjenester og deres funksjoner. Vi kan bruke de innsamlede opplysningene til å validere bestillingen eller abonnementet ditt, til å behandle betalingen (for eksempel en månedlig avgift hvis du har et abonnement), og til å tilby produkter og tjenester som du har bedt om, bestilt eller som du abonnerer på. Vi vil også bruke personopplysningene dine i den grad det er nødvendig for å håndtere og gjennomføre bestillingen din, samt for å yte kundestøtte.

Vi bruker også disse opplysningene til kundehåndteringsformål, til å opprettholde forholdet vårt til deg, med sikte på å levere en førsteklasses kundeopplevelse.

4.2 For å bekrefte identiteten din

Vi kan bruke opplysningene som samles inn fra deg, for å bekrefte identiteten din. Vi kan også bruke denne informasjonen til å etablere og sette opp kontoen din, bekrefte eller gi deg et nytt passord, logge aktiviteten din og kontakte deg fra tid til annen;

4.3 For interne forretningsformål som for eksempel:

4.3.1 for å forbedre produktene våre slik at de skal passe til kundenes behov og for å få innsikt i mulige forbedringer;

4.3.2 for å forbedre våre tjenester til deg og tilpasse nettleseropplevelsen. Noen av opplysningene (spesielt opplysningene som samles inn av informasjonskapsler og annen sporingsteknologi) hjelper oss med å forbedre nettstedet vårt; og

4.3.3 for å spore eventuelle straffbare aktiviteter og andre upassende aktiviteter og overvåke innholdsintegriteten på nettstedet vårt.

4.4 For å behandle jobbsøknader

Vi samler søkernes personopplysninger utelukkende i forbindelse med SodaStreams interne rekruttering, inkludert for å: identifisere søkere, evaluere søknadene deres, ta beslutninger om engasjement og ansettelser, og kontakte søkere via telefon eller skriftlig.

4.5 For å kommunisere med deg

Vi bruker personopplysningene dine til å svare på dine spørsmål og/eller klager på produktene eller tjenestene våre, og for å gi deg viktig informasjon om kontoen din og produktene dine, f.eks. ved å informere deg om at betalingen er godkjent eller at bestillingen er behandlet.

Gjennomføre direkte markedsføring:
Vi kan bruke personopplysningene dine, herunder informasjon relatert til bestillingen din, som adresse for direkte markedsføring. Vi kan for eksempel sende deg e-post for å informere deg om nyheter og oppdateringer om produktene og tjenestene våre. Dette kan være i form av e-post, post, SMS, telefon eller målrettede nettannonser. Der loven krever det, vil vi innhente samtykke fra deg før vi sender deg slik markedsføringsinformasjon.

5.1 For å beskytte personvernet og sikre at du har kontroll over bruken av personopplysningene dine, vil vi alltid gi deg muligheten til å «velge bort» direkte markedsføring når du kontakter oss i tilknytning til et produkt eller en tjeneste, eller når du mottar en e-post, tekstmelding eller annen direkte markedsføringskommunikasjon.

5.2 Du har rett til å motsette deg enhver form for direkte markedsføring når som helst – dette kan du gjøre ved å følge lenken for å velge bort som er vedlagt all kommunikasjon, ved å endre personverninnstillingene i SodaStream-kontoen din eller ved å sende en e-post til privacy@sodastream.com. Hvis du ønsker å gjennomgå eller oppdatere opplysningene du har gitt oss, kan du klikke på «min profil» på hjemmesiden vår og redigere informasjonen. Hvis du ikke allerede har blitt bedt om å oppgi e-postadresse og passord, vil vi be deg om å gjøre det før det blir gjort endringer, slik at vi kan hindre andre i å få tilgang til og endre personopplysningene dine.

5.3 Basert på opplysningene vi har om deg, gjennomfører vi tiltak for å begrense direkte markedsføring til et rimelig og forholdsmessig nivå, og for å sende deg meldinger som vi mener kan være av interesse eller relevans for deg, basert på den informasjonen vi har om deg.

Rettsgrunnlaget for behandling av personopplysninger:
6.1 Vi vil bare samle inn, bruke eller dele personopplysningene dine for de formål som er fastsatt i denne personvernerklæringen,
når vi er forvisset om at:

6.1.1 vår bruk av personopplysningene dine er nødvendig for å gjennomføre en kontrakt eller iverksette tiltak for å inngå en kontrakt med deg. For at vi skal kunne tilby produktet vårt og tjenestene våre vil det for eksempel være nødvendig for oss å behandle visse personopplysninger som adresse, telefonnummer, identifikasjonsdata og betalingsdata for å opprette brukerkontoen din eller gjennomføre bestillingen. Vi utfører dessuten denne behandlingen i den hensikt å kjenne kundene våre og opprettholde forholdet vårt til deg, med sikte på å tilby en førsteklasses kundeopplevelse; eller

6.1.2 vår bruk av personopplysningene dine er nødvendig for å støtte legitime interesser som vi har som virksomhet av å tilby produkter og tjenester til kundene våre, forutsatt at bruken til enhver tid blir gjennomført på en måte som står i forhold til, og som respekterer personvernrettighetene dine. Vi streber for eksempel hele tiden etter å forbedre produktene og tjenestene våre for å få dem til å dekke kundenes behov. Derfor behandler vi personopplysninger som forbruksvaner, enhetsinformasjon og husholdningenes sammensetning for å få innsikt i mulige forbedringer; eller

6.1.3 vår bruk av personopplysningene dine er nødvendig for å oppfylle en relevant juridisk eller regulatorisk forpliktelse som vi har. Det kan for eksempel være å føre riktige forretningsdokumenter, å etterkomme lovmessige forespørsler fra offentlige myndigheter og å overholde gjeldende lover og forskrifter eller slik det ellers kreves av lov; eller

6.1.4 du har gitt ditt samtykke til at vi bruker personopplysningene dine til dette formålet (f.eks. når du gir oss samtykke til markedsføring eller melder deg på tilleggstjenester).

Når grunnlaget for behandlingen er samtykket ditt, har du når som helst rett til å trekke samtykket tilbake, og dermed forhindre den behandlingen.

Slik beskytter vi og lagrer personopplysningene dine
7.1 Datasikkerhet

7.1.1 For å hindre uautorisert tilgang, opprettholde datanøyaktigheten og sikre riktig bruk av opplysningene, har vi etablert nødvendige fysiske, elektroniske og administrative prosedyrer for å beskytte og sikre opplysningene vi samler inn. Noen av de tiltakene vi gjennomfører er: gi ansatte og tjenesteleverandører taushetsplikt; ødelegge eller permanent anonymisere personopplysninger dersom det ikke lenger er behov for dem for de formålene som de ble samlet inn for. SodaStream vil overholde gjeldende lover i tilfelle brudd på sikkerheten, konfidensialiteten eller integriteten til personopplysningene dine. Der vi finner det hensiktsmessig eller der det er påkrevd av gjeldende lov, vil vi varsle deg via e-post, tekstmeldinger eller iøynefallende innlegg på nettstedet vårt så raskt som mulig og uten ugrunnet opphold, så langt det er forenlig med (i) legitime behov ved rettshåndhevelse, eller (ii) eventuelle tiltak som er nødvendige for å fastslå omfanget av bruddet og gjenopprette en rimelig integritet for datasystemet.

7.1.2 Sikkerheten til personopplysningene avhenger imidlertid delvis av sikkerheten til enheten som brukes til å kommunisere med oss, den sikkerheten du bruker til å beskytte påloggingsinformasjonen din, og sikkerheten som leveres av internett-leverandøren. Vi gjennomfører kommersielt forsvarlige anstrengelser for at innsamlingen og informasjonssikkerheten skal være i samsvar med denne personvernerklæringen og alle gjeldende lover og forskrifter. Der du har et brukernavn, en pålogging eller et passord til SodaStream , er du ansvarlig for å holde denne informasjonen konfidensiell. Vi ber deg om at du ikke deler et brukernavn, en pålogging eller et passord med noen.

7.2 Datalagring

7.2.1 Vi kan lagre dataene dine så lenge som nødvendig for å tilby produkter og tjenester, og utover slik tid i den utstrekning som er lovlig tillatt og basert på våre juridiske forpliktelser (f.eks. i forhold til lagring av fakturaer) eller legitime interesser (f.eks. lagre data med henblikk på å svare på eventuelle tvister eller klager, eller for eventuell ny aktivering av abonnementer).

7.2.2 I tillegg opprettholder vi retningslinjer for datalagring som vi bruker for informasjon i vår varetekt. Hvis dataene dine ikke lenger er nødvendige, vil vi sørge for at de blir ordentlig slettet eller anonymisert.

7.2.3 Vær oppmerksom på at SodaStream ikke kan beholde personopplysningene som sendes til dem fra søkere, i mer enn to år etter at den aktuelle stillingen er besatt eller rekrutteringsprosessen er avsluttet. Dette gjøres for at vi skal kunne vurdere søkere på nytt til andre stillinger og muligheter hos SodaStream; slik at vi kan bruke opplysningene deres som referanse for fremtidige søknader fra dem; og i tilfelle søkeren blir ansatt, for ytterligere ansettelses- og forretningsformål knyttet til hans/hennes arbeid hos SodaStream. Hvis du tidligere har sendt inn personopplysninger knyttet til søknader til SodaStream, og nå ønsker å få tilgang til dem, oppdatere dem eller få dem slettet fra SodaStreams systemer, kan du kontakte oss på privacy@sodastream.com.

Vi kan dele personopplysningene dine
SodaStream kan bare dele personopplysningene dine med tredjeparter (eller på annen måte gi dem tilgang til dem) på følgende måter og i disse tilfellene:

8.1 til andre selskaper som er tilknyttet SodaStream for de formål som er nevnt i denne personvernerklæringen.

8.2 med tredjeparter som den relevante SodaStream-enheten setter bort hele eller deler av denne behandlingen til. Hensikten med denne overføringen vil være å bidra til å håndtere virksomheten vår og levere tjenester. Vi kan for eksempel overføre personopplysningene dine til en tjenesteleverandør i den grad det er nødvendig for å fullføre en bestilling og levere produktet. Andre tilfeller kan omfatte overføringer til leverandører av e-markedsføringstjenester, leverandører av vertstjenester og andre relevante roller. Merk at vi aldri vil selge personopplysningene dine til en tredjepart. Disse tredjepartene har samtykket til restriksjoner i form av taushetsplikt, og bruker personopplysninger vi deler med dem eller som de samler inn på våre vegne, utelukkende for det formål å levere den kontraktsfestede tjenesten til oss.

8.3 der det er tillatt av lokal personvernlovgivning kan SodaStream utlevere eller på annen måte gi andre tilgang til personopplysningene dine i henhold til en juridisk forespørsel, for eksempel en stevning, rettssaker, ransakingsordre eller rettskjennelse, eller i samsvar med gjeldende lover, hvis vi er i god tro om at loven krever at vi gjør det, med eller uten varsel til deg. Hvis det er berettiget, kan vi også gi tilgang til disse opplysningene i spesielle nødsituasjoner der den fysiske sikkerheten står i fare.

8.4 Vi kan utlevere personopplysninger eller annen informasjon innhentet fra eller om deg, til tredjeparter i forbindelse med fusjon, oppkjøp, konkurs eller salg av alle eller stort sett alle eiendelene våre, i den grad dette er nødvendig for prosessen.

Overføring av personopplysninger globalt
9.1 Personopplysningene dine kan overføres og lagres utenfor landet der du bor, med andre standarder når det gjelder databeskyttelse. Spesielt hvis du bor i EU, bør du være oppmerksom på at personopplysningene dine kan deles med, og overføres til, SodaStreams tilknyttede selskaper og tredjeparts tjenesteleverandører som befinner seg utenfor EU. Vi vil ta nødvendige skritt for å sikre at overføringer av personopplysninger er i samsvar med gjeldende lov og håndteres med omhu for å beskytte personvernet og interessene dine, og at overføringer er begrenset til land som er anerkjent for å gi en tilstrekkelig grad av rettssikkerhet, eller hvor vi kan være forvisset om at det er etablert alternative ordninger for å beskytte personvernet ditt. For å oppnå dette:

9.1.1 vil vi sørge for at overføringer innenfor SodaStream og tilknyttede selskaper vil bli dekket av en avtale inngått av medlemmer av SodaStream Group (en konsernavtale) som kontraktmessig forplikter hvert enkelt medlem til å sikre at personopplysninger mottar et tilstrekkelig og konsekvent beskyttelsesnivå når de overføres innenfor gruppen;

9.1.2 hvor vi overfører personopplysningene dine utenfor SodaStream eller til tredjeparter som bidrar til å levere produktene og tjenestene våre, vil vi sikre oss kontraktsmessige forpliktelser fra dem for å beskytte personopplysningene dine. Noen av disse forsikringene er godt anerkjente sertifiseringsordninger som EU – USA Privacy Shield til beskyttelse av personopplysninger som overføres fra EU til USA; eller

9.1.3 hvor vi mottar forespørsler om informasjon fra myndigheter som er ansvarlige for lov og orden eller tilsynsmyndigheter, vil vi nøye validere disse forespørslene før vi utleverer personopplysninger.

Du har rett til å ta kontakt med oss for mer informasjon om de sikringstiltakene vi har etablert (inkludert en kopi av relevante kontraktsmessige forpliktelser) for å sikre tilstrekkelig beskyttelse av personopplysningene dine når disse overføres som nevnt ovenfor.

Bruk av informasjonskapsler og annen sporingsteknologi
SodaStream bruker visse overvåkings- og sporingsteknologier (for eksempel informasjonskapsler (cookies), nettvarder (beacons), sporingsbilder, tagger og skript). Disse teknologiene brukes for å opprettholde, levere og forbedre tjenestene våre kontinuerlig, og for å kunne gi kundene våre en bedre opplevelse. Takket være disse teknologiene er vi for eksempel i stand til å vedlikeholde og holde orden på kundenes preferanser og autentiserte økter, for å sikre tjenestene våre bedre, for å identifisere tekniske problemer, brukertrender og effektiviteten til kampanjer, og for å overvåke og forbedre den generelle utførelsen av tjenestene våre.

Vær oppmerksom på at tredjeparts tjenesteleverandører som plasserer informasjonskapsler eller utnytter andre sporingsteknologier gjennom tjenestene våre kan ha egne retningslinjer om hvordan de samler inn og lagrer informasjon. Slik praksis dekkes ikke av personvernerklæringen vår og vi har ingen kontroll over dem.

10.1 Informasjonskapsler

10.1.1 Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler, nettvarder og lignende teknologier («informasjonskapsler») til å spore informasjon gitt til oss av nettleseren din når du bruker nettstedet vårt. Informasjonskapsler er små tekstfiler som inneholder små mengder med informasjon som lastes ned og kan lagres på enhetene dine som kan brukes på nettet, f.eks. en datamaskin, en smarttelefon eller et nettbrett – som et minne for en nettside. Vi bruker flere forskjellige typer informasjonskapsler.

10.2 Vi bruker følgende informasjonskapsler på nettstedet vårt:

10.2.1.1 nødvendige informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er helt nødvendige og gjør at du kan navigere deg rundt på nettstedet. Dette bidrar til å støtte sikkerheten og den grunnleggende funksjonaliteten og er nødvendig for at nettstedet vårt skal fungere ordentlig. Hvis du blokkerer disse informasjonskapslene, kan vi derfor ikke garantere bruken din eller sikkerheten under besøket.

10.2.1.2 funksjonalitetskapsler

Funksjonalitetskapsler brukes for å gi deg den beste brukeropplevelsen. Disse informasjonskapslene brukes for eksempel til å tilpasse innholdet i henhold til hvor du befinner deg. Det gjør også at nettstedet vårt kan huske valgene du har gjort (som å slå av bruk av informasjonskapsler eller hvilken plassering du har valgt tidligere) for å gi deg mer personlige funksjoner.

10.2.1.3 ytelseskapsler

Disse informasjonskapslene hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker sidene våre. Dette gir oss muligheten til å forbedre nettstedet vårt kontinuerlig slik at det gir den beste informasjonen til støtte for prosjektmålene våre. Disse informasjonskapslene brukes også til å hjelpe oss å forstå hvor effektivt nettstedet vårt er. Disse informasjonskapslene forteller oss for eksempel hvilke sider som blir besøkt oftest, og om de besøkende får feilmeldinger fra nettsidene.

10.2.1.4 Alle informasjonskapslene administrere av tredjeparter, og du kan finne ytterligere informasjon i personvernerklæringene på tredjepartenes egne nettsteder. Vi bruker særlig Google Analytics, som lar oss vurdere hvordan du og andre nettbrukere bruker nettstedet vårt, og denne informasjonen er avgjørende for at vi hele tiden skal kunne forbedre funksjonaliteten til nettstedet. De kan ha en varighet på fra 30 minutter til to år. Informasjonen som genereres av disse informasjonskapslene om bruken din av nettstedet (inkludert IP-adressen din), blir overført til og lagret av Google Inc. på servere i USA.

10.3 Kontroller innstillingen dine for informasjonskapsler:

Når du har gitt oss samtykke til bruk av informasjonskapsler, lagrer vi en informasjonskapsel på datamaskinen eller enheten for å huske dette til neste gang. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler i nettleseren, for eksempel for å blokkere visse typer informasjonskapsler eller filer. Du kan dermed blokkere informasjonskapsler ved å aktivere den innstillingen i nettleseren din som gjør at du kan nekte alle eller noen informasjonskapsler. Hvis du imidlertid bruker nettleseren din til å blokkere alle informasjonskapsler, er det ikke sikkert du vil få tilgang til hele eller deler av nettstedet, fordi noen av dem kan være funksjonalitetskapsler.

Du finner mer informasjon om hvordan du sletter eller blokkerer informasjonskapsler på:
http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/.

Dine rettigheter i forhold til personopplysningene dine
11.1 Underkastet punkt 11.2, visse unntak, og i noen tilfeller avhengig av behandlingsaktiviteten vi gjennomfører, har du følgende rettigheter i dette punktet:

11.1.1 å be om at vi gir deg en kopi av personopplysningene som vi har om deg, og du har rett til å bli informert om; (A) kilden til personopplysningene dine; (B) formålene, det juridiske grunnlaget og behandlingsmåtene; (C) identiteten til den behandlingsansvarlige; og (d) enheter eller kategorier i enheten som personopplysningene dine kan overføres til;

11.1.2 å be om at vi slutter å behandle personopplysningene dine, helt eller delvis, slik du bestemmer, uansett formål, bortsett fra i den utstrekning det er lovlig å gjøre dette uten samtykke;

11.1.3 å be om at vi begrenser behandlingen av personopplysningene dine der: (a) nøyaktigheten av personopplysningene bestrides; (B) behandlingen er ulovlig men du motsetter deg sletting av personopplysningene; (C) vi ikke lenger trenger personopplysningene for de formål som de ble samlet inn for, men de er nødvendige for å etablere, utøve eller forsvare et rettskrav;

11.1.4 å be om at vi sletter personopplysningene dine i begrensede tilfeller hvor det ikke lenger er nødvendig i forhold til formålet/formålene som de ble samlet inn eller behandlet for;

11.1.5 å bestride behandling som vi har rettferdiggjort på grunnlag av en legitim interesse;

11.1.6 å be om at vi ikke overføre personopplysningene dine til tredjepart i forbindelse med direkte markedsføring eller andre formål;

11.1.7 å be om at vi endrer måten vi kontakte deg på når det gjelder markedsføringsformål;

11.1.8 å be om at vi korrigerer eventuelle feil i personopplysningene dine;

11.1.9 å be om at vi oppdaterer personopplysningene dine etter behov. Merk at du også kan korrigere, oppdatere eller fjerne visse deler av slike personopplysninger selv, eller helt deaktivere SodaStream-kontoen din gjennom kontoinnstillingene;

11.1.10 å få en kopi av beskyttelsestiltakene som benyttes når personopplysningene dine overføres utenfor EU; og

11.1.11 å sende inn en klage til Datatilsynet.

11.2 Vi kan be om ytterligere informasjon for å bekrefte identiteten din og av sikkerhetsmessige årsaker, før vi utleverer personopplysningene du har bedt om, til deg. Vi forbeholder oss retten til å kreve et gebyr der det er tillatt ved lov, for eksempel hvis forespørselen åpenbart er grunnløs eller overdreven.

Endringer i denne personvernerklæringen
Vi kan oppdatere og endre denne personvernerklæringen fra tid til annen, for å holde den oppdatert i forhold til juridiske krav og måten vi driver virksomheten på. Vennligst sjekk disse sidene regelmessig for den nyeste versjonen av denne personvernerklæringen.

Kontaktinformasjon
13.1 Hvis du har spørsmål om denne personvernerklæringen eller ønsker å utøve noen av rettighetene dine som beskrevet i punkt 11, kan du kontakte oss på:

e-postadresse: privacy@sodastream.com

Vi vil forsøke å løse eventuelle klager angående bruken av personopplysningene dine i samsvar med denne personvernerklæringen.

13.2 Innbyggere i EU-stater har dessuten rett til å sende inn en klage til den nasjonale tilsynsmyndigheten for personvern når som helst. Vi oppfordrer deg imidlertid til å kontakte oss først.

 

Erklæringen ble sist oppdatert: 24.5.2018