Hjelp till kullsyresylinder

Finn svar på spørsmålene dine rundt bruk av SodaStream CO2-sylinderen

OPPBEVARING, SIKKERHET & KOMPABILITET

 • En SodaStream CO2-sylinder er laget spesifikt til å passe og fungere sammen med en SodaStream-maskin. SodaStream-maskiner har en begrenset garanti som ikke dekker skader som skyldes bruk av en kullsyresylinder som ikke er godkjent av SodaStream. Bruk derfor alltid en SodaStream CO2-sylinder, slik at du er sikker på å oppnå det beste resultatet og beholde din garanti.
 • Det kommer helt an på maskinen du har. Det er best hvis du kontakter vår nordiske kundeservice. Du finner kontaktinformasjon nederst på siden.
 • Så lenge du bruker den originale sylinderen fra SodaStream, kan du være sikker på at den alltid passer og fungerer optimalt i maskinen din.
 • Så lenge du oppbevarer din CO2-sylinder under tempererte forhold, vil den alltid fungere uten at du trenger å bekymre deg for nedbrytning.
 • Absolutt! SodaStream-sylindere er fremstilt med din sikkerhet som første prioritet. Alle sylindere gjennomgår en grundig test av mange forskjellige sikkerhetspunkter. Alle SodaStream CO2-sylindere inneholder også en innebygget sikkerhetsventil, så skulle trykket mot forventningene overskride sikkerhetsgrensen, så slår sylinderen seg av selv.
 • Din CO2-sylinder er 100 % sikker å oppbevare i hjemmet ditt, men det er noen råd som vi anbefaler at man følger, blant annet for å unngå ekstremt bruk som kan påføre personskade. 1. Oppbevar alltid din CO2-sylinder i et tørt og temperert miljø, men ikke for varmt. Utsett ikke CO2-sylinderen for sterke varmekilder, som i en ovn, i solen i mange timer eller i direkte ild. Dersom trykket blir for høyt i CO2-sylinderen, så er alle SodaStream-sylindere montert med en sikkerhetsventil som vil frigjøre gassen i et rolig tempo.
 • Det finnes flere måter å kontrollere om din kullsyresylinder må byttes ut. 1. Når du trykker på kullsyreknappen på maskinen kommer det ikke bobler i vannet. 2. Etter flere gjentatte trykk kommer det ikke bobler i vannet. 3. Du hører en sprutende lyd når du forsøker å tilsette kullsyre. Vi anbefaler at du alltid har en reservesylinder stående, slik at hvis du går tom, kan du raskt bytte ut den tomme sylinderen med en ny. Du kan finne en forhandler som kan bytte din SodaStream-sylinder via menyen “Finn forhandler” øverst på siden.
 • Hvis kullsyremaskinen din fortsetter med å frigi gass etter at kullsyreknappen har blitt sluppet, må du ikke fjerne kullsyresylinderen eller flasken. La kullsyremaskinen stå oppreist, og rør ikke maskinen før den er tom for kullsyre. Når det ikke lenger frigis kullsyre, vippes kullsyreflasken og skrues ut. Skru også kullsyresylinderen ut av maskinen og returner begge deler til din SodaStream-forhandler som bytter kullsyresylinderen med en ny. OBS: Vær oppmerksom på at kullsyresylinderen kan være veldig kald. Kast den plastflasken som ble montert i kullsyremaskinen og erstatt den med en ny. I tilfelle av skader, må du slutte å bruke kullsyremaskinen og kontakte SodaStreams kundeservice.
 • Det kan være en trykklekkasje mellom kullsyresylinderen og kullsyresylinderventilen hvis kullsyresylinderen skrues for stramt inn i holderen. Hvis det oppstår problemer, bør du fjerne kullsyresylinderen straks og se om gummiringen sitter korrekt mellom maskin og kullsyresylinder i gjengen. Hvis ringen mangler eller har glidd ut et sted, bør den eller en ny settes på korrekt igjen. Du kan finne en ekstra skive (en liten svart gummiring) på baksiden av kullsyremaskinen din, eller du kan få en ny fra vår kundeservice.

TILSETTING AV KULLSYRE

 • Med en SodaStream kan du helt selv bestemme kullsyrenivået. Har du en maskin som ikke krever elektrisitet, blir nivået av kullsyre bestemt ut fra hvor mange ganger du trykker og hvor lenge. Gjør alltid korte trykk med 1-2 sekunders varighet. Lag ett trykk for lavt nivå, ett trykk til for mellom nivå og opp til 4 ganger for høyt nivå. Du kan også prøve deg frem til du finner det antallet av trykk du foretrekker.
 • Nei! Du kan bare tilsette bobler i vanlig vann. Du risikerer å skade maskinen din, for ikke å nevne at det fort blir veldig grisete med annet enn vann. Utover det må du være oppmerksom på at garantien ikke gjelder hvis du tilsetter kullsyre til annet enn vann i din SodaStream.
 • Nei, du kan bruke vanlig vann fra springen. Vi anbefaler at du bruker kaldt vann mellom 4-8 grader for å oppnå de beste resultatene, og at du har et par ekstra flasker vann i kjøleskapet, slik at de er klare til å lage forfriskende og velsmakende boblevann.
 • De spesielle skrukorkene på SodaStream-flaskene er laget til å holde ditt boblevann friskt

DIVERSE SPØRSMÅL

 • Det finnes ikke et riktig svar til dette, for det avhenger veldig mye av hvor mye kullsyre du foretrekker i vannet ditt. En gjennomsnittlig kullsyresylinder gir 60 liter friskt boblevann med et lett innhold av kullsyre. Tilsetter du mere eller mindre kullsyre, kan din sylinder holde lengre eller kortere tid.
 • Du kan bytte din sylinder hos flere forskjellige forhandlere – men vær oppmerksom på at du bytter den til en original SodaStream kullsyresylinder. Du finner den nærmeste deg ved å bruke vårt interaktive kart over forhandlere. Du finner kartet i toppmenyen under “Finn forhandler”.
 • Når den er tom, kan du returnere sylinderen til SodaStream eller en autorisert SodaStream forhandler i byte mot en full SodaStream sylinder, for kun prisen av gasspåfyllingen, eller du kan returnere sylinderen i god stand uten å bytte, og motta et returbeløp på 18 NOK.

Kontakt oss

Finner du ikke svaret på spørsmålet ditt? Ta kontakt med oss

Ring oss

Åpningstider

man-fre 8.30-16.30
+47 21 38 80 65

Skriv til oss

Send en e-post, vi svarer innen 2-3 virkedager

info@sodastream.no

Facebook

Få nyheter og delta i konkurranser

Facebook